Het Geen-Persberichten-Register

Wij helpen journalisten die last hebben van ongewenste persberichten

Schrijf je nu in

Wat doet het Geen-Persberichten-Register?

Door je als journalist te registreren voor het GPR, geef je aan dat je helemaal geen persberichten meer wenst te ontvangen.

1.

Na registratie kunnen de bij ons aangesloten organisaties je geen persberichten meer sturen

2.

Nog altijd last? Wij onderzoeken waar de ongewenste berichten vandaan komen

3.

Vinden we de bron? Dan helpen we verzenders hun adresboek op te schonen

Het GPR heeft de intentie ongewenste persberichten tegen te gaan. Helaas zijn er altijd partijen die hier anders mee omgaan. Het GPR kan daarom helaas geen garanties bieden.

Wil je wel persberichten ontvangen, maar gerichter?

Schrijf je in voor Persfilter.nl en geef precies aan wat je wel en wat je vooral niet wilt ontvangen.

Gericht persberichten ontvangen

Waarom Het Geen-Persberichten-Register?

Een centrale plek waar journalisten aangeven dat ze niet op persberichten zitten te wachten

Wij vinden het volstrekt vanzelfsprekend dat je de voorkeuren van de ontvanger respecteert bij het verzenden van persberichten als organisatie. Niemand wordt blij van een overvolle inbox. Daarom registreert Persfilter.nl de voorkeuren van journalisten in Nederland, ook als ze helemaal geen persberichten willen ontvangen.

Om de impact van het GPR maximaal te maken, is het register openbaar toegankelijk. Door deze openbaarheid van het GPR, kunnen organisaties hun perslijsten namelijk ontdoen van mensen die erin geregistreerd staan. Althans, dat is onze hoop! Wanneer dit ons lukt, kan heel persbericht-versturend Nederland zijn voordeel doen met het GPR.

Het idee voor het GPR ontstond toen we begonnen met Persfilter.nl, de eerste tweezijdige journalistendatabase van Nederland. Als journalist kun je ervoor kiezen om hier wél of niét in te staan… Maar, dachten we: dekken deze opties de grootste problemen wel?!

Nee, eigenlijk niet. Het probleem is namelijk dat er in Nederland veel meer persberichten verstuurd worden dan alleen die via ons platform. Dus wanneer je je uitschrijft voor Persfilter.nl, ontvang je waarschijnlijk slechts een beetje minder persberichten.

Om journalisten dus te helpen grip te krijgen op alle persberichten die zij ontvangen, niet alleen via ons platform maar ook van alle andere verzenders in Nederland, richtten wij het GPR op.

Sta je als journalist geregistreerd in het GPR en ontvang je tóch nog ongewenste persberichten? Meld het ons dan, wij onderzoeken graag hoe het komt dat organisaties je nog altijd benaderen en helpen hen hun adresboeken op te schonen.

Wil je wel persberichten ontvangen, maar ontvang je er momenteel te veel? Dan helpen we je ook graag met Persfilter.nl.

Inschrijven voor het Geen-Persberichten-Register Gerichter persberichten ontvangen